GY.I.K.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Shadow
Slider

Eddig semmi gond nem volt, mitől dugulhatott el?

Amikor eldugul egy lefolyó duguláselhárításra van szükség. Sokszor pánikba esnek az emberek és azonnal szeretnék elháríttatni a problémát, pedig van hogy nincs is szükség szakemberre!
Mielőtt a telefon után nyúlna gondolkodjon!

  • mosogatónál , mosdónál nézzék meg először a szifont!
  • WC-nél gyakran beleesik a WC illatosító kosár, esetleg a gyerkőc beledob valamit.
    Ezek általában megakadnak a csészében. A csésze elmozdítása után egy gumikesztyű segítségével ezek eltávolíthatóak! A WC-t vissza lehet csavarozni vagy ragasztani!

Gyors segítségre társasházak esetében van nagy szükség, amikor strang vagy alapvezeték van eldugulva. Ilyenkor a szennyvíz utat törve magának ” vétlen ” lakásokban jelenik meg. Lásd: társasházak duguláselhárítása

Hol lehet a csőben a dugulás?

Ha önnél egyszer-egyszer fordul elő elfolyó dugulás (2-3 évente) nincs jelentősége ! Nincs szükség csőkamerás vizsgálatra. A vízkő és a háztartásban használt vegyszerek – mosó-mosogatószerek egyéb fantasztikus csoda tisztítószerek – mindezt okozhatják!

A dugulás helyének meghatározása akkor fontos ha gyakori a probléma. Ekkor már érdemes tisztítás után kameráztatni.
A gyakori dugulást legtöbbször kivitelezési probléma okozza – a kelleténél több idom beépítése, lejtési hibák és gyakran selejtes anyagok felhaszmálása. Van hogy átépítéssel a dolog orvosolható de van hogy a hibákkal együtt kell élni – ilyenkor érdemes a cső karbantartására odafigyelni – Tanácsok-praktikák

Miért kerül ez a szolgáltatás ennyibe?

Ha szakembert kell hívni az pénzbe kerül, és ez sosem olcsó.
A legdrágább, néha már-már gyanús, ha egy cég mindent nagyon olcsón vagy ingyen akar önnek adni!
Hogy is van ez? – Pénzért tankoljuk az autónkat is, fizetjük  a költségeit. A cég valószínűleg fizeti az alkalmazottait, fizeti a járulékokat. A szerszámok és a gépek sem örök életűek….
Kérem senki ne higgye hogy párezer forintért  több kilóméterről  jön egy szakember és megoldja a problémát megfelelő szaktudás és szerszámok segítségével!