Csatornakamerázás

previous arrow
next arrow
PlayPause
Shadow
Slider

Hol lehet a csőben a dugulás?

Ha önnél egyszer-egyszer fordul elő elfolyó dugulás (2-3 évente)  nincs jelentősége, csatornakamerázás nem szükséges. A vízkő és a háztartásban használt vegyszerek – mosó-mosogatószerek egyéb fantasztikus csoda tisztítószerek – mindezt okozhatják!
A dugulás helyének meghatározása akkor fontos ha gyakori a probléma. Ekkor már érdemes tisztítás után a csatornakamerázás.  A gyakori dugulást legtöbbször kivitelezési probléma okozza – a kelleténél több idom beépítése, lejtési hibák és gyakran selejtes anyagok felhaszmálása.
Van hogy átépítéssel a dolog orvosolható de van hogy a hibákkal együtt kell élni – ilyenkor érdemes a cső karbantartására odafigyelni – tanácsok-praktikák!

Átemelő szivattyúk

A legtöbb település teljesen kiépített a csatornahálózattal rendelkezik. Vannak bizonyos városrészek ahol átemelő szivattyú beépítése történt. Sok esetben a szivattyú leállása okoz dugulást. – ez a legtöbb esetben nem valós dugulás.A szivattyú javításával a probléma megszűnik. A javításról bővebb felvilágosítást az önkormányzatoknál  vagy a csatornázási műveknél kérhetnek!

Kilépő akna:

Kilépő akna azaz akna amely családi házaknál , társasházaknál  egyaránt megtalálható. Telken belül helyezkedik el, az ebből elfolyó cső már a csatornaművekhez tartozik. Ha ebben az aknában áll a víz akkor nagy esély van rá hogy utcai dugulásról van szó, hiszen az önök szennyvízelvezető rendszerükből a víz az aknáig akadálytalanul távozik – vagy távozna ha eltudna folyni .Egyes esetekben az is előfordulhat hogy az utcai szennyvíz jelenik meg a házban – ez is utcai dugulásjelen. Ezesetben  a hiba elhárítása a csatornázási művekre tartozik.  Telefonszámuk a vízszámlán szerepel!
A fent említett jelenségre nagy esőzésekkor lehet számítani.
Ha valakinél gyakran előfordul  hogy az utcai szennyvíz megjelenik  nála úgy nevezett visszacsapó szelep beépítésével biztonságossá teheti házát.